marți, 7 decembrie 2010

ACTIVITATI INITIATE DE ASOCIATIE-REGULAMENTE DE PARTICIPARE!

Activitati scolare initiate de Asociatie,si derulate in parteneriat cu scoala! 

  1. ECONOMISESTE…PENTRU SCOALA SI  CLASA TA!         Concurs interactiv care sa dezvolte spiritul civic al copilului,si certitudinea ca si el poate fi util comunitatii din care face parte.

REGULAMENT DE PARTICIPARE:
Participa toate clasele scolii(gradinita,ciclul primar,ciclul gimnazial) mai putin clasele a VIII a.
Fiecare clasa va trebui sa- si confectioneze o pusculita pe care sa apara ca slogan”ECONOMISESTE PENTRU SCOALA SI CLASA TA!” si care va sta pe catedra sau prinsa de un perete,in fata clasei.
Perioada desfasurarii concursului.:15nov 2010-30 mai 2011,cu o etapa intermediara de numarare a economiilor ,in jurul datei de 15 feb..2011.
Copiii,si de ce nu si profesorii,vor aduna in acea pusculita,orice suma cred ei ca pot sa economiseasca(restul de la chioșc,tot ce le-a ramas maruntis prin buzunare dupa un week-end la cumparaturi cu familia,etc)
Banii adunati vor fi predati ,pe baza de chitanta,Asociatiei de Parinti,iar  sumele stranse vor fi folosite pentru realizarea unui proiect comun al scolii(ex.gradina botanica,amenajari exterioare)
Clasa care va aduna cele mai multe economii la sfarsitului concursului,va primi , din partea asociatiei,o anumita suma,(functie de fondurile existente la data incheierii concursului)impreuna cu banii stransi de respectiva clasa,pentru sustinerea unui proiect necesar in clasa respectiva.

NUmararea banilor se va face de catre fiecare comitet de parinti de la clase,impreuna cu dirigintele,invatatorul sau educatorul de la clasa respectiva,prima oara in jurul datei de 15 feb 2011,si ulterior ,in jurul datei de de 30 mai 2011.
Anuntarea sumelor si a castigatorilor,impreuna cu premiul acordat,se va face ,fie cu ocazia Zilei de 1Iunie 2011,fie la festivitatea de inchidere a anului scolar ,in jurul datei de 15 iunie 2011.


2.NATURA…..UN UNIVERS AL CULORII.Concurs de arta fotografica.
Participa toate clasele scolii,de la ciclul prescolar pana la cel gimnazial.
REGULAMENT DE PARTICIPARE

Fiecare clasa isi va desemna o fotografie facuta de unul din  copiii de la  respectiva clasa(alegerea va apartine claselor) pentru a participa la realizarea unei expozitii cu vanzare.

Fotografiile vor trebui sa fie facute in format digital(pe aparat foto digital),cu rezolutie cat mai buna,pentru a putea fi ulterior puse pe panza.sa cuprinda denumirea peisajului ,clasa de unde provine fotografia si elevul care a realizat fotografia.
Fotografiile vor cuprinde elemente din natura,respectiv peisaje,flori,munti,ape,etc.surprinse de copil ,diriginte sau parinte,fie intr-o vacanta ,fie in drumetie,concediu
NU se accepta fotografiile downlodate de pe internet ,acestea ducand  la descalificarea clasei care prezinta o asemenea fotografie.
Centralizarea fotografiilor pe scoala,se va face de catre d-nul/d-na……………………………………..pana la data de ……….
Asezarea fotografiilor in rame,printarea acestora si pregatirea pentru expozitie,revine in sarcina COMITETULUI ASOCIATIEI DE PARINTI.
Expozitia va fi cu vanzare prin licitatie, organizata in luna februarie,intr-o locatie pe care o vom stabili ulterior.
Fotografia care va fi vanduta la cel mai bun pret,va fi premiata din partea asociatiei sau a unui sponsor.


IMPREUNA ,SA SALVAM PADUREA,SA PASTRAM PLANETA CURATA!   Concurs de colectare si reciclare hartie si carton. ,Precum si deseuri din PET,fier,electrocasnice.
 Perioada desfasurarii ;intreg parcursul anului scolar 2010-2011
Depozitarea se va face,centralizat,pe clase,in depozitul scolii,de buna depozitare a deseurilor si centralizarea lor pe clase,va raspunde peronalul administrativ al scolii.,dirigintii,invatatorii si educatorii de la clase.Cantitatile predate se vor cantari in prezenta administratorului si a reprezentantului clasei,fiecare notandu-si cantitatile predate,respectiv primite,intr-un registru.,precum si data predarii/,preluarii acestor cantitati..Cantitatile se vor ridica si centraliza de cate ori este nevoie pentru ca spatiul de depozitare sa fie accesibil..
Ziua in care copiii si parintii vor aduce maculatura la scoala va fi ziua de joi a fiecarei saptamani.
Deseurile  de hartie si carton vor fi depuse in saci menajeri de plastic.
.Clasa cu cea mai mare cantitate de deseuri adunata primeste un premiu din partea asociatiei ,constand intr-o excursie de o zi .

  Participa toate clasele scolii,gradinita,ciclul primar si gimnazial..
Finalizarea concursului se va face pana pe data de 15 mai 2010,se va organiza excursia,iar premierea se va face in cadrul Festiviatii de incheiere a anului scolar.

RUGAMINTE!Rugati dirigintii si invatatorii sa mai trasmita inca o data la clase,aducerea fondului scolii!!!. Casierii de la clase care au primit deja acesti bani sa-i predea,pe baza de chitanta de la Asociatie,d-nului Burgheaua.Termenul limita este 1 dec 2010,cu perioada de gratie pana pe 15 dec.2010. Clasele care nu reusesc sa stranga fondul scolii pana la data mentionata mai sus,sunt rugate sa faca eforturi ca,macar pana la inceputul lunii februarie 2011,acestea sa fie stranse si predate catre casierul Asociatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu