sâmbătă, 20 noiembrie 2010

CE NE PROPUNEM?MESAJUL COMITETULUI CATRE SCOALA

ASOCIATIA DE PARINTI  a Scolii nr 4 "Regina Elisabeta" din Radauti,este o asociatie non profit,cu personalitate juridica,infiintata in anul 2007 ,din initiativa parintilor si a conducerii scolii,care-si doreste ,prin activitatile pe care le-a initiat ,sa sprijine scoala,actul educational,sa ajute copiii  si parintii  pentru a forma o comunitate puternica,comunitate care sa realizeze lucruri deosebite,de pe urma carora copiii scolii,sa beneficieze in mod direct si neconditionat.Asociatia,impreuna cu cadrele didactice,impreuna cu conducerea scolii si aparatul administrativ local,si-au propus sa-si dea mana,pentru ca scoala sa devina un model de educatie intre scolile radautene,si deasemenea sa formeze o comunitate in care aportul fiecaruia dintre noi sa fie vizibil si util celor care fac parte din aceasta comunitate.
De aceea am initiat si acest blog,pentru a va expune mereu actiunile noastre,ale scolii,pentru a ne trimite parerile dvs,dorintele si probleme dvs,ale parintilor,dar si pentru a ne da sugestii de activitati care sa vizeze bunul mers al scolii,activitati pentru copiii nostri,pentru noi cei care formam Comitetul Asociatiei.
Va asteptam sa fiti mereu langa scoala,langa copii,langa profesori,si va asiguram de intregul nostru sprijin in in ceea ce priveste initiativele dvs.
Ne puteti contacta si aici,pe blog,si pe adresa de e-mail precum si pe nr.de telefon al Asociatiei.
Orice initiativa este binevenita!
CU DEOSEBITA CONSIDERATIE,
COMITETUL DIRECTOR AL ASPS REGINA ELISABETA RADAUTI-SUCEAVA

Aici gasiti si initiativele noastre pentru anul scolar 2010-2011
Memoriu 
                       Catre,Directia Urbanism din cadrul Primariei mun.Radauti

 Prin prezentul memoriu,dorim sa va prezentam  o problema cu care ne confruntam de ani de zile,si pe care ,cu ajutorul dvs.speram sa o rezolvam in cel mai scurt timp posibil.
Este vorba despre calea de acces atat in incinta scolii cat si in curtea interioara,cale de acces care este mereu blocata de masini parcate fara respectarea celor mai elementare reguli  de circulatie,cat si de conduita civica.
Pe langa faptul ca siguranta copiilor care frecventeaza scoala este pusa mereu in pericol(si sunt peste 600 de elevi si prescolari car vin si pleaca zilnic de la scoala)nu sunt respectate nici macar  normele minime impuse de organele abilitate (PSI,Ambulanta,Comandamentul pentru situatii de urgenta,etc)in ceea ce priveste caile de acces intr-o institutie.
Chiar si traficul pietonal din fata scolii este perturbat datorita acestor autoturisme parcate in mod total necorespunzator si haotic.  
Inchipuiti-va un caz de forta majora,cand o formatiune de pompieri,sau o ambulanta ar trebui sa intervina in aceasta zona ,ce haos s-ar crea,prin blocarea strazii Stefan cel Mare,datorita imposibilitatii acestor vehicule de a patrunde in incinta curtii scolii.
Pe langa aceste cazuri fortuite,si pe care nu ni le dorim,avem dificultati ,zilnic,in ceea ce priveste aprovizionarea scolii cu alimente ,logistica si materiale ,dar in primul rand,suntem interesati de SIGURANTA copiilor nostri!.
Pentru a preveni pe viitor,situatii neplacute,va rugam sa luati in considerare ,in masura posibilitatilor,sau in functie de propunerile dvs,si rezolvarea, intr-un timp cat mai scurt ,a acestei probleme.
Se poate monta un indicator de restrictie,(ramane de vazut daca constiinta civica va functiona in acest caz si se va respecta acest indicator),se poate monta chiar si o bariera cu acces electronic,ba chiar s-ar putea profita de spatiul public dintre scoala si parohia Romano-Catolica pentru amenajarea catorva locuri de parcare de –a lungul peretelui scolii.
Solutiile vazute de noi nu sunt obligatorii ,suntem deschisi la orice propunere venita si din partea dvs.,insa un lucru este cert:aceasta problema trebuie rezolvata URGENT!
In speranta ca vom gasi  rezolvarea   acestei probleme intr-un timp cat mai scurt,va multumim si contam pe sprijinul dvs.
                          In numele COMITETULUI DIRECTOR al ASOCIATIEI DE PARINTI  a scolii,

                                                Presedinte,
                                               Radu Vasile Ianovici
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 Actiuni pe termen lung initiate de asociatie in colaborare cu scoala

  1. ECONOMISESTE…PENTRU SCOALA SI  CLASA TA!        Concurs interactiv care sa dezvolte spiritul civic al copilului,si certitudinea ca si el poate fi util comunitatii din care face parte.

2.NATURA…..UN UNIVERS AL CULORII.Concurs de arta fotografica.
Participa toate clasele scolii,de la ciclul prescolar pana la cel gimnazial.

3.IMPREUNA ,SA SALVAM PADUREA,SA PASTRAM PLANETA CURATA!   Concurs de colectare si reciclare hartie si carton. ,Precum si deseuri din PET,fier,electrocasnice.
 Perioada desfasurarii ;intreg parcursul anului scolar 2010-2011
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
PROPUNERI DE ACTIVITATI DIN PARTEA ASOCIATIEI


1.Am un tatic ce ma iubeste
Si la scoala ma nsoteste
Si mamica vrea si ea.
Sa ma vada-n scoala mea!

Balul prichindeilor!clasele1,2 si gradinita

2.Intanire pe teme religioase avand ca si tematica  " Copilaria…..un dar de La Dumnezeu! "

3.BALUL MARTISORULUI....BALUL PARINTILOR! 

4."Sa crestem intr-o familie …sanatoasa"!drumetie la hipodrom toata scoala(parinti,profesori,copii)

5."School party!-"Programe de divertisment,dans si concursuri pe categorii de varsta pentru copiii scolii!

Asteptam cu drag orice propunere venita din partea parintilor!!!

Toate activitatile organizate gen concurs,vor avea premii si distinctii oferite din partea asociatiei!

V-AM PREGATIT,IN DREAPTA SUS,O GALERIE FOTO DE LA VIZITA ALTETELOR LOR REGALE,PRINCIPELE RADU SI PRINCIPESA MOSTENITOARE A ROMANIEI,MARGARETA,IN SCOALA NOASTRA! VIZITA A AVUT LOC PE DATA DE 29 OCT.2010!(dati click pe fotografie si ve-ti putea viziona galeria foto!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu